Danas je održana 8. sjednica Vlade Hercegbosanske županije na kojoj su članovi Vlade razmatrali prednacrt Zakona o prostornom uređenju Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša, usvojili ga u formi prijedloga, te ga kao takvog uputili u Skupštinu Hercegbosanske županije na daljnje postupanje.

Razmatrana su Izvješća o radu za 2013. godinu Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa, te Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije.

Nakon što je direktor Uprave civilne zaštite Frano Laštro upoznao Vladu s poražavajućom činjenicom da je od ukupno 106,20 km2 minski sumnjivih površina i minsko rizičnih površina na području naše županije očišćeno svega 6%, Vlada je donijela Zaključak koji će biti upućen Vijeću ministara. Ovim Zaključkom Vlada izražava nezadovoljstvo intenzitetom razminiranja područja koja se nalaze pod raznim vrstama neeksplodiranih ubojitih sredstava, te traži da se ubrza proces i osiguraju sredstva za ovu namjenu.

Dana je suglasnost na Statut Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije, i donesena je Odluka o preuzimanju plaćanja duga za neplaćenu električnu energiju Doma zdravlja Drvar u iznosu od 370.350,74 KM.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok