Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Zapad Granične policije BiH u petak su spriječili nezakonit promet 358 kutija raznih vrsta cigareta i četiri kilograma rezanog duhana.

Cigarete su otkrivene graničnom kontrolom vozila “vw transporter”, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Livna. Vozilom je upravljao R.L. (1976.), državljanin Bosne i Hercegovine.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, protiv R.L. bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“. Cigarete akciznih markica Srbije, Crne Gore i Makedonije privremeno su oduzete, priopćeno je danas  iz Granične policije BiH.

Lišeni slobode prema potragama

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška prilikom ulaska u BiH u petak je lišen slobode A.A. (1974.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa. Službenici JGP Gradiška državljanina BiH i Republike Hrvatske predali su službenicima Sudske policije Bihać.

Istog dana službenici JGP Bijeljina lišili su slobode A.M. (1980.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša u nedjelju su lišili slobode A.P. (1977.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela „krivotvorenje novca“. Osoba je kontrolirana na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša pri ulasku u BiH. A.P. predat je službenicima Kazneno-popravnog zavoda Zenica, navodi se u saopćenju Granične policije BiH. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok