Za nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane općina Kupres pripremila je prigodni kulturno-zabavni program koji će biti realiziran u razdoblju od 23. prosinca do 31. prosinca 2016. godine.

U suradnji i zajedničkoj organizaciji Općine Kupres kao nositelja programa te Javne ustanove “Hrvatski dom” Kupres, društva “Kupreški kosci”,  Udruge kupreških poduzetnika, Javnog komunalnog poduzeća Kupres, Kupreškog radija, HKD-a “Napredak” podružnica Kupres,  Osnovne škole  fra Miroslava Džaje Kupres i Srednje škole Kupres , u navedeni vremenski interval na više otvorenih i zatvorenih lokacija biti će održavani božićni koncerti, priredbe i poduzetničke prezentacije.

Program počinju učenici i djelatnici OŠ fra Miroslava Džaje koji će zaželjeti čestit Božić i uspješnu novu 2017. godinu roditeljima i svim građanima  Kupresa.

U raznovrsnom glazbeno-scenskom  programu, koji će biti prikazan u petak,  23. prosinca 2016. god., u 11 sati,  sa za ovu prigodu svečano uređene pozornice u velikoj dvorani hrvatskoga doma Kupres, nastupit će članovi školskog zbora, dramske i likovne sekcije, plesna skupina, te učenici nižih razreda s recitacijama i božićnim pjesmama.

HKD  Napredak podružnica Kupres će, u suradnji s Hrvatskim domom Kupres, organizirati tradicionalni Božićni koncert, koji će biti održan u istoj dvorani 30. prosinca s početkom u 18 sati.

Nastupit će sve sekcije HKD Napredak podružnica Kupres, dječji zbor, Muška izvorna grupa Kupreški bećari, tamburaški sastav Kupreški snijegovi i drugi gosti.

Između Božića i Nove godine bit će živo i na trgu u središtu grada, koji će u to vrijeme biti ispunjen toplinom drvenih božićnih kućica, blještavilom lampica te tradicionalno velikom jelkom i jaslicama.

Na ovom prvom  Božićnom sajmu u Kupresu brojni kupreški poduzetnici izlagat će svoje vlastite proizvode zdrave i ekološki čiste hrane i pića, originalne kupreške suvenire, božićne čestitke i ukrase te druge proizvode iz kućne radinosti.

U središtu grada na pozornica će se 29. prosinca od 19 sati i  i 30. prosinca od 20 sati održavati kulturno-glazbeni programi na kojima će nastupiti brojni kupreški izvođači od najmlađih do veterana.

Za Silvestrovo, 31. prosinca, organizirat će se tradicionalni doček Nove godine, uz koncert i zabavu na otvorenom, te veliki vatromet točno u ponoć. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok