Župe Drvar i Bos. Grahovo priređuju u povodu blagdana Božića po treći put za redom prigodni duhovno-kulturni program s uprizorenjem „živih jaslica“.

U četvratk 22. prosinca s početkom u 15 sati Udruga za očuvanje kulturne i povijesne baštine „Don Juraj Gospodnetić“ iz Bos. Grahova priredit će božićni domjenak i čestitanje u dvorištu župne crkve u Obljaju. Potom će u 17 sati uslijediti božićni program s uprizorenjem živih jaslica. U glazbenom dijelu programa nastupit će tamburaši iz Novog Travnika.

U petak 23. prosinca u 18 sati započinje božićni program ispred župne crkve u Drvaru. I tamo će vrhunac večeri biti uprizorenje živih jaslica sa živim likovima i životinjama prema evanđeoskim tekstovima i kršćanskoj tradiciji.

U glazbenom dijelu programa božićne hrvatske pučke pjesme izvodit će tamburaška skupina „Zlatne žice“ iz Zenice, a solistica iz Drvara Neda Todorović dat će ovoj večeri ekumensku notu izvođenjem dvaju pravoslavnih božićnih napjeva, u gitarskoj pratnji Saše Micanovića.

Ispred crkve bit će postavljen štand na kojem će mladi iz Drvara prodavati božićni nakit kojeg su sami izradili, a moći će se kušati i kuhano vino.

(Župa Drvar)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok