Klub Srba (SNSD) je na zadnjoj sjednici Skupštine Hercegbosanske županije (HBŽ) povukao pitanje zaštite vitalnoga nacinalnoga interesa na Proračun HBŽ za 2017. godinu ne zato kako bi blokirao financijski sustav Županije nego kako bi pojedinci unutar HDZ-a BiH konačno shvatili kako je bitnije funkcioniranje institucija u županiji od privatnih odnosa sa Slavišom Mihajlovićem koji je izbačen iz SNSD-a.

To se navodi u priopćenju OO SNSD-a Drvar u kojemu se upozorava pojedinace unutar HDZ-a BiH da, ako žele dobro Županiji i narodu, to ne treba činiti “putem transakcija između pojedinaca unutar HDZ-a BiH i Mihajlovića, već putem stranaka koje čine skupštinsku većinu. Piše Fena.

“Poštovani pojedinci iz HDZ BiH morate shvatiti da je SNSD ozbiljna stranka te da joj nije stalo do sitnih podmetanja, već da traže svoje pozicije koje joj pripadaju temeljem izbornog rezultata a to je ujedno i pozicija i zaštita interesa srpskog naroda u Kantonu 10”, kaže se u priopćenju.

U Klubu Srba ističu kako imaju potporu trećega koalicijskog partnera (SDA) u ovoj županiji koji također nije zadovoljan odnosom HDZ-a BiH prema partnerima u koaliciji jer je u HDZ-u BiH, napominju, došlo do raskola, tako da su svi sada u situaciji da je trenutno ogromna većina unutar koalicije nezadovoljna.

Poručuju kako pojedinci u HDZ BiH moraju shvatiti da ovakvim vođenjem politike i njihovim zaobilaženjem svi idu u bezizlaznu situaciju, s tim da je, u odnosu na sve kazano, SNSD opet  spreman sjesti i razgovarati o svim spornim pitanjima kako bi se sveukupna situacija u županiji popravila.

“Ako se to ne dogodi, svatko će se suočiti s posljedicama koje su neminovne”, stoji u priopćenju SNSD-a Drvar.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok