U petak 6. siječnja u samostanu Gorica-Livno proslavljeno je Bogojavljenje ili blagdan Sveta tri kralja. Svetu misu u 10 sati predslavio je fra Anđelko Barun, član samostanske zajednice.

Fra Anđelko je pozvao vjernike da prate zvijezdu kroz život i uvijek idu ka Bogu, koji se ponizi da nas spasi. Pod misom je blagoslovljena voda i sol, koje će vjernici upotrebljavati za posvetu njihove kuće, zgrade, radionice i predmeti.

Nakon pučke mise uslijedio je blagoslov samostanske zajednice i samostanskih prostorija. Novaci su u svečanoj procesiji na čelu s gvardijanom obišli stambeni dio samostana, fratarske sobe, sestrinski dio samostana, zajedničke prostorije i novicijat. Pjevanjem božićnih pjesama novaci su uljepšali ovaj događaj, a svaki član zajednice je kao znak pažnje darovao nešto od srca.

Dan ranije blagoslovljen je samostan Školskih sestara franjevki Krista Kralja na Gorici. Obred blagoslova predvodio je fra Marinko Baotić. Radost ovoga blagdana sestre su podijelile s braćom novacima  i njihovim meštrom. Najprije su svi zajedno izmolili večernju molitvu u samostanskoj kapelici, a zatim je blagoslovljena zajednica. Odatle su se svi zaputili u raspjevanoj procesiji kroz samostan. Blagoslovljene su prostorije gdje sestre borave, rade, mole. Nakon toga su sestre pozvale meštra i novake na zajedničko druženje.

www.novicijat-bosnesrebrene.com (fotogalerija)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok