Unatoč debelim minusima, čak 120 župljana župe Prisojno pohrlilo je ove nedjelje na misu. Nitko nije htio propustiti krštenje blizanaca Frana i Anice Sučić.

Na misu je iznimno došao i mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić kako bi krstio blizance.

Prisojački župnik don Ivan Bebek potvrdio je kako se radilo o velikoj svečanosti. Naime, Fran i Anica, stari dva mjeseca, već su treći par blizanaca u obitelji Sučić iz Tomislavgrada, prenio je portal tomislavnews.com. Ivica i Kristina Sučić su 2001. godine dobili kćer Katarinu (16), a onda 2003. godine prvi par blizanaca, Križana i Mirnu (14). Patricija i Paulina (11) rodile su se 2006. godine, a onda su u studenom veliku i sretnu obitelj dodatno nadopunili Fran i Anica. Župnik Bebek svoje oduševljenje brojnom obitelji morao je podijeliti i na društvenoj mreži. Piše Večernji list BiH.

- Velika je ovo čast za našu župu, ali i za hrvatski narod. Bogu hvala na ovim obiteljima. Roditeljima Kristini i Ivici čestitamo i želimo im da u zdravlju, ljubavi i radosti odgajaju svojih sedmero djece - napisao je na Facebooku Bebek. Za Ivicu, koji je po zanimanju šumar, i Kristinu, koja je nastavnica, rekao nam je da su skromni i radišni ljudi, a djecu im nije prestao hvaliti. Otkrio je i da su sva djeca začeta prirodnim putem.

- Sva su djeca iz obitelji Sučić vrlo aktivna u mojoj župi. Katarina je predivna djevojka. Kao i cijela obitelj, jako je glazbeno nadarena te vodi dječji zbor u crkvi, svira sintisajzer i pohađa glazbenu školu. Križan je također poseban. On svira bubnjeve, i to jako dobro. Mirna svira gitaru, to je njezina velika ljubav. Osim toga, Mirna (koja nije na fotografiji)podučava drugu djecu svirati gitaru i mogu samo reći da je djeca obožavaju. Patricija i Paulina sviraju gitaru i sintisajzer te idu na zbor. Na mali Uskrs će se njih dvije pričestiti i tada ćemo napraviti veliku svečanost baš kao i sad za krštenje Frana i Anice. Neću otkrivati nikakve detalje, bit će to pravo iznenađenje - rekao je župnik. Uvjeren je da će vrlo brzo i Fran i Anica zasvirati neki instrument. Dodao je da su Sučići treća obitelj iz župe koja ima po sedmero djece.

- Prava je rijetkost da neka obitelj ima tri para blizanaca. Zato posebno slavimo njihove sakramente - kaže prisojački župnik Ivan Bebek.

- Sva su djeca u toj obitelji talentirana za glazbu. znaju svirati brojne instrumente, ali i prekrasno pjevaju - župnik Bebek oduševljen je brojnom obitelji.

- Ovo je treća obitelj iz župe koja ima po sedmero djece. Velika je to čast za našu župu i hrvatski narod - župnik je sve obitelji pohvalio na misi.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok