Policija je osumnjičila četiri muškarca da su prisvojila kamion marke Iveco Stralis, u vlasništvu zagrebačke tvrtke Filija, s priključnim vozilom - poluprikolicom, vlasništvo Raiffeisen leasinga Zagreb, koji su potom prodali pa prijavili da je ukraden.

Riječ je o Danijelu Đ. iz Koprivnice, Miroslavu P. iz Livna, Dragutinu M. iz Zagreba, svi zaposleni u poduzeću Ciko d.o.o. Hrvatska Kostajnica, te Ivanu M. iz Imotskog, inače zetu vlasnice Filije iz Zagreba.

Naime, Danijel Ć. je 20. lipnja prošle godine dovezao teretno vozilo s poluprikolicom iz Hrvatske, a Miroslav P. ga je prodao vlasniku otpada na području grada Doboja, kojeg je prethodno pozvao telefonom i ponudio mu kamion na prodaju.

- Istodobno, Ivan M. se u večernjim satima automobilom dovezao do Doboja, gdje je organizirao odvoženje poluprikolice. Isti dan Danijel M. je kasko osigurao kamion u osiguravajućoj kući u Zagrebu, dok je poluprikolica već posjedovala to osiguranje.

Za prodani kamion Miroslavu P. je isplaćen dio dogovorenog novca, točnije 6500 eura, dok je ostatak vlasnik otpada trebao platiti nakon što mu budu dostavljeni dokumenti vozila.

Nakon što su prodali kamion, a prikolicu odvezli u za sada nepoznatom pravcu, 25. lipnja 2016. Danijel Đ. je prijavio da je kamion ukraden s parkirališta benzinske crpke u mjestu Bukovac u Doboju čime je, prema njegovoj izjavi, društvu Ciko d.o.o. Hrvatska Kostajnica pričinjena ukupna šteta u iznosu od 25.000 eura, navode iz CJS Doboj.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok