U organizaciji ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o Kupres, od 9. do 10. veljače u Hotelu “Adria ski” na Kupresu bit će održana konferencija na temu “Šumarstvo i potreba za sektorskim obrazovanjem na europskom putu Bosne i Hercegovine”.

Suorganizatori konferencije su Hrvatski drvni klaster, Drvni klaster Hercegovine te Eustafor  – Europska organizacija za upravljanje državnim šumama, a njen glavni cilj je potaknuti šumarski i drvoprerađivački sektor u zemljama jugoistočne Europe na unaprjeđenje poslovanja kroz dodatnu edukaciju kadrova, razmjenu znanja, primjenu novih tehnoloških, procesnih i ekonomskih rješenja, te veće korištenje sredstava iz EU fondova.

Osim obrazovanja i edukacije, važni programski sadržaji konferencije uključivat će i pregled najboljih europskih šumarskih praksi, ekoloških i tržišnih kretanja, cijene drva i drvnih sortimenata, presjek realizacija kapitalnih investicija u sektoru i slično.

Konferencija se odvija pod pokroviteljstvom Ureda predsjednice Republike Hrvatske, a organizatori očekuju i potvrdu pokroviteljstva Predsjedništva BiH.

Partner konferencije je Europska udruga državnih šuma EUSTAFOR, sa sjedištem u Bruxellesu, a njihovi predstavnici, kao i predstavnici drugih europskih institucija, bit će glavni predavači na Kupresu.

Inače, ovaj dvodnevni skup prvenstveno je namijenjen tvrtkama u šumarstvu i preradi drva, dobavljačima tehnologija, jedinicama lokalne samouprave, državnim i međunarodnim institucijama akademske zajednice, međunarodnim ulagačima, te ostalim koji su uključeni u sektor šumarstva i drvoprerade.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok