Jozo Ćosić

Budući da je danas održana sjednica Kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini HBŽ i da imam sve češće upite od korisnika proračuna o tomu zašto plaće nisu isplaćene odlučio sam se putem medija obratiti i ukazati na sve što se događa u proteklih nekoliko mjeseci kada je u pitanju Skupština HBŽ.

Većina stanovnika HBŽ već je upoznata kako su Srbi i Bošnjaci uložili vitalni nacionalni interes na proračun HBŽ za 2017. godinu kao i na izbor Tajnika Skupštine HBŽ i na prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama o prijenosu prava i obaveza ŠGD.

Prema onomu što nam je dostavilo Vijeće za zaštitu vitalnih interesa pri Ustavnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine čini se kako vitalni nacionalni interes nije bez razloga uložen.

Međutim, iza svega ovoga krije se samo jedno, a to je preslagivanje unutar HDZ-a BiH; tj. riječ je o tome hoće li dinastija Krišto unutar HDZ-a BiH imati apsolutnu moć služeći se svojim poslušnicima ili će pak moć biti raspršena unutar stranke. U prilog ovoj konstataciji govori i činjenica kako svi zastupnici HDZ-a BiH u Skupštini, kao i visoki dužnosnici te stranke, nisu podržali ovakav nastup, štoviše, javno su govorili protiv njega.

Pišem ovo kako bi svi znali tko su apsolutni vladari u ovoj županiji i na koju adresu trebate slati svoje upite. Baviti se politikom na način da javno govorite ono što većina tiho misli nije jednostavno, ali ipak sam uvjeren da je ovo jedini ispravan put i da na njemu treba ustrajati.

Čim se navedena gospoda pođe pozivati na hrvatstvo iza toga stoji ili kriminal ili financijski interesi, trećega nema.

S poštovanjem,

Zastupnik HDZ1990 u Skupštini HBŽ

Jozo Ćosić

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok