Danas je počelo potpisivanje ugovora u prostorijama Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, ministra Petra Galića sa sedam (7) redovitih studenata diplomskog i dodiplomskog studija koji su dobili stipendiju Ministarstva za akademsku 2016./2017. godinu.

Ministarstvo je Odlukom, donesenom 29. studenog 2016. godine, utvrdilo deficitarne visokoškolske studije, broj korisnika i visinu studentske stipendije za 2016./2017. godinu, te potom raspisalo natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima diplomskih i dodiplomskih studija s područja Hercegbosanske županije.

Prema ovoj Odluci deficitarni visokoškolski studiji u Hercegbosanskoj županiji su studij matematike, fizike i kemije. Utvrđena mjesečna visina stipendije iznosi 150,00 KM i ovaj iznos bit će isplaćen nagrađenim studentima u deset (10) jednakih rata.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa već godinama stipendira visokoškolske studije s ciljem osiguravanja deficitarnih zanimanja na području Hercegbosanske županije.

Nakon potpisanih ugovora ministar Galić studentima koji su dobili stipendije zaželio je puno uspjeha u daljnjem školovanju i izrazio je nadu kako će se ovim činom nakon okončanja njihovih studija  poboljšati kadrovska struktura u obrazovnom sustavu Hercegbosanske županije.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok