Adria ski; Foto: Večernji list BiH

Kupres je ovog vikenda bio prepun gostiju iz Hercegovine, Banje Luke, ali i Hrvatske, odakle su prevladavali oni s prostora od Dubrovnika do Zadra, potvrdio je za Večernjak vlasnik hotela Adria Ski.

Prema njegovim riječima, vrijeme na Kupresu je predivno, a uz to je bio i vikend, što je i razlog velikom broju gostiju, te je slika gužvi više sličila onoj za novogodišnje praznike ili blagdanu Tri kralja, kada su tradicionalno najveće gužve.

Sezona moguća čak do ožujka

Zimska turistička sezona službeno je započela na Novu godinu kada su stvoreni osnovni preduvjeti za umjetno osnježivanje topovima za proizvodnju umjetnog snijega. Vremenske prilike ove godine pogoduju ljubiteljima skijanja jer, osim prirodnog snijega, Sportsko-rekreacijski centar Adria Ski posjeduje opremu za osnježivanje kojom stalno obnavljaju staze kako bi bile idealne za skijanje. “Najavljuju i novo hladno razdoblje već krajem mjeseca, tako da se nadamo da će turistička sezona potrajati i tijekom veljače i ožujka”, kazao je Bagarić.

Trodnevna Zimska škola

U hotelu Adria Ski jučer je počela i Zimska škola Političke akademije HDZ-a BiH. Na početku održavanja Zimske škole Političke akademije HDZ-a BiH, sudionike i goste pozdravili su Lidija Bradara, ravnateljica Političke akademije HDZ-a BiH, Aleksandra Markić Boban, ravnateljica zagrebačkog ureda njemačke Zaklade Hanns Seidel, Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade HDZ-a te Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH. Prvi dan Zimske škole predavanja su održali Josip Brkić, zamjenik ministra vanjskih poslova u Vijeću ministara, o temi “Politika proširenja EU: Izazovi na putu BiH u EU, izazovi proširenja na jugoistoku Europe”, te Milan Sitarski s Instituta za društveno-politička istraživanja o temi “Institucionalni mehanizmi za preustroj Bosne i Hercegovine na načelima multinacionalnog federalizma i konsocijacije”. Za danas su predviđena dva predavanja, dr. Pere Maldinija, profesora dubrovačkog sveučilišta, o temama “Demokracija i demokratski politički sustavi” i “Tranzicija i demokratizacija postkomunističkih društava”. Za treći, ujedno i posljednji dan Zimske škole, predviđena su predavanja premijera HNŽ-a Nevenka Hercega o temi “Europska politika okoliša i fondovi EU”, te još jedno predavanje profesora Maldinija.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok