Kako vrijeme odmiče, tako i stvarni ciljevi Snsd-a u F BiH postaju više nego očigledni.

Kao što smo i očekivali i javnost Drvara dugo upozoravali, ti interesi su daleko od srpskog nacionalnog interesa, već su isključivo vezani za pojedinačne financijske interese. Navodi se u priopćenju Srpske napredne stranke HBŽ.

U prilog navedenom govori i nezakonita Odluka Uprave ŠGD „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres, kojom je razrješen direktor Šumarije Drvar Mladen Kukolj, a koji je na tu poziciju izabran putem javnog natječaja i čiji mandat još nije istekao.

Ovakvom Odlukom se nezakonita smjena trebala provesti odmah nakon njenog donošenja bez prethodnog upozorenja, pravnog osnova, obrazloženja, naravno i bez mogućnosti pravnog lijeka, a sve u cilju realizacije dogovora sklopljenog između Snsd-a i sadašnjeg direktora ŠGD-a, po kojem je cijena srpskog vitalnog nacionalnog interesa ostanak Draška Brnića na mjestu generalnog direktora ŠGD „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres i imenovanje Snsd-ovog direktora u Drvaru.

Sjetimo se da se Snsd prije samo par mjeseci oglasio u medijima sa izjavama da se protive stranačkom zapošljavanju, te da se zalažu za stručna i profesionalna zaposlenja, no izgleda da su veliki protivnici stranačkog zapošljavanja to samo onda kada ti stručni i profesionalni kadrovi ne dolaze iz redova njihove stranke.

Realnost je međutim više nego poražavajuća.

Cilj Snsd-a je postaviti svoje kadrove na čelo profitabilnih poduzeća kao što su Šumarija Drvar u okviru ŠGD-a i ŠG "Klekovača - Potoci" Istočni Drvar i na taj način vratiti dugove stvorene u predizbornoj kampanji i zaposliti članove svojih obitelji.

U cilju vladavine prava, doprinoseći pravnoj sigurnosti i poštovanju propisa, u cilju sprječavanja samovolje par interesno povezanih pojedinaca, motiviranih isključivo financijskim razlozima, oštro osuđujemo nezakonito postupanje Uprave ŠGD-a. Uz pravne radnje koje smo već poduzeli, nadamo se da će nadležne institucije reagirati u skladu sa svojim nadležnostima i sprječiti da najvažnije poduzeće u županiji postane osobni sef i poluga vlasti onih kojima srpski nacionalni interes nikad nije bio svet.

Priopćeno je iz Srpske napredne stranke HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok