Dana 10.01.2016.godine na službenim stranicama MUP K10 objavljena je snimka nadzorne kamere bankomata u kojoj je zatražena pomoć građana u identifikacije NN osobe koja je na osnovi snimke pribavljene naredbom Općinskog suda Livno dostavljena od strane Raiffeisen banke, a povodom kaznenog djela Teške krađe izvršene u obiteljsku kuću M.P u Livnu dana 05.08.2016.g.

Operativnim radom djelatnici Sektora kriminalističke policije MUP K10 došli su do saznanja da je NN osoba neovlašteno podizala novac ukradenom karticom sa bankomata Raiffeisen banke u Širokom Brijegu. Shodno navedenom policijski službenici su po naredbi Općinskog suda Livno privremeno izuzeli snimku nadzorne kamere bankomata, te izvršili analizu iste usporedbom vremena transakcije odnosno podizanjem novca i vremena naznačenog na snimci nadzorne kamere.

S tim u vezi obavještava se javnost da je došlo do pogreške odnosno do vremenskog odstupanja od cca 1 sat i 20 minuta iz razloga što video nadzorni sistem nije povezan sa bankarskim transakcijskim sistemom, a što je potvrđeno od strane odgovorne osobe Raiffeisen banke.

Ovim putem ispričavamo se osobi na snimci nadzorne kamere kao i građanima zbog tehničke pogreške na bankomatu. Isto tako obavještava se javnost da je ponovnom analizom dostavljene snimke utvrđeno da je za sada NN osoba ukradenom karticom na bankomatu Raiffeisen banke u Širokom Brijegu, a koja je otuđena iz spomenute obiteljske kuće M.P. u dva navrata podigla novac na spomenutom bankomatu prije nego je kartica blokirana. Policija intenzivno radi na njegovoj identifikaciji, te u slučaju da NN osoba ne bude identificirana na drugi način, ponovno će se zatražiti pomoć građana.

Priopćeno je iz MUP-a HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok