Novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Luka Krstanović izjavio je za Fenu kako je naglasak rada novog saziva tog vijeća nastavak najvećeg projekta koje je ta općina imala u posljednjih nekoliko godina, a to je izgradnja kanalizacijskog sustava.

Također, programom rada među prioritetima definirani su ciljevi poput daljnjeg ulaganja u poslovne zone kako bi se osigurao ekonomski rast i razvoj općine te investicije u vodovodne sustave.

– Pripremili smo nekoliko projekata prekogranične suradnje s Republikom Hrvatskom, a kod viših razina vlasti u Bosni i Hercegovini inzistirat ćemo na rješavanju nekoliko važnih infrastrukturnih pitanja iz njihove nadležnosti – istaknuo je Krstanović.

Naglasivši kako će se raditi na podršci zapošljavanju te projektima u poljoprivredi, Krstanović je kazao kako će socijalna komponenta i iduće godine biti među prioritetnim zadacima te će se i dalje pomagati roditeljima novorođenčadi, studentima i ostalim osjetljivim kategorijama.

Govoreći o suradnji s općinskim načelnikom Ivanom Vukadinom, kazao je kako je tom suradnjom iznimno zadovoljan, kao i radom novog saziva Općinskog vijeća Tomislavgrad.

– Prirodno je da dođe do nekih manjih rasprava, ali Općinsko vijeće je uspješno pratilo rad načelnika Vukadina i u prethodna dva mandata. Zadovoljan sam onim što smo uradili i postigli u proteklom razdoblju, a posebno kada se uzme u obzir činjenica da smo uradili nekoliko veoma značajnih i velikih projekata za našu općinu – kazao je Krstanović.

Krstanović je za predsjednika Općinskog vijeća Tomislavgrad izabran krajem protekle godine. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok