Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić nazočio je danas radnom sastanku u prostorijama ministarstva pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije o temi formiranja Županijskog zavoda za pružanje pravne pomoći.

Sastanku su uz ministricu pravosuđa i uprave u Vladi Hercegbosanske županije, Mirjanu Stojsavljević-Petraković nazočili i tajnik ministarstva, Željko Rujević te predstavnici UNDP-a BiH Slobodan Tadić, šef sektora za pravdu i sigurnost i Sabina Hidanović, pravni savjetnik.

Ministrica Mirjana Stojsavljević-Petraković upoznala je predstavnike UNDP-a da je Zakon o pružanju besplatne pravne pomoći usvojen i objavljen u Narodnim novinama Hercegbosanske županije (9/16).

Predstavnici UNDP upoznati su također da je na sjednici Vlade razmatrana informacija o formiranju Županijskog zavoda za pružanje pravne pomoći te s donesenim Odlukama vezano za smještaj i opremanje navedenog Zavoda kao i s aktivnosti na stvaranju normativnih pretpostavki za njegovo formiranje.

Na sastanku su dogovoreni daljnji koraci vezano za osiguranje uredskog prostora i njegovo opremanje za rad kao i imenovanje direktora Županijskog zavoda za pružanje pravne pomoći kako bi u što skorijem roku korisnici pravne pomoći imali mogućnost korištenja usluga Zavoda.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok