Udruge proistekle iz  domovinskog rata iz Kupresa,Tomislavgrada,Glamoča podižu svoj glas zbog načina prijema pripravnika i uposlenika u Javno poduzeće Šume Hercegbosne,sa sjedištem u Kupresu.

Navedeno poduzeće je  izvršilo prijem devet pripravnika,svi iz općine Livno, a niti jedan iz drugih općina HBŽ i devet uposlenika   u radni odnos  a da nije niti jedan uposlen sa drugih općina.Stoga podižemo svoj glas i JAVNO tražimo da se  izvrši kontrola zakonitosti upošljavanja  samo sa područja jedne općine,dovodeći u  neravnopravan položaj  sve one koji traže posao u svojoj struci iz drugih općina.

Stoga ,POZIVAMO predsjednika Vlade HBŽ i ministra poljoprivrede i gospodarstva HBŽ da se navedeno upošljavanje poništi i da se uposle i mladići i branitelji sa drugih općina.

Pozivamo načelnike općina da podignu svoj glas vezano za ovakav način upošljavanja jer  će ovakav jednostrani pristup  dovesti do radikalnih poteza braniteljskih Udruga.

Ukoliko   ne bude poništen prijem  uposlenika  i ne bude upošljavanje javno i transparentno,Udruge  će blokirati rad JP Šume HBŽ  do ispunjenja zahtjeva.

Kupres ,06.ožujak.2014 godine

Udruga branitelja  Domovinskog rata HVO podružnica  Kupres Predsjednik Marijan Rebrina

Udruga razvojačenih i demobiliziranih branitelja podružnica  Kupres Predsjednik  Jozo Čolić

Udruga branitelja  Domovinskog rata HVO  podružnica Glamoč Po ovlaštenju – predsjednik Ivan Herman

Udruga branitelja  Domovinskog rata HVO  podružnica Tomislavgrad Po ovlaštenju – predsjednik Jozo Brajko

www.kupresinfo.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok