Najvažniji problem Livnjaka, sudeći po jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća, po livanjskom HDZ-u BiH, jest kako zadužiti Livno potpisivajem ugovora o vraćanju kredita, kojim bi se podmirili neuplaćeni doprinosi uposlenika RTV „Herceg-Bosne“ d.o.o. Mostar.

Naime, iako je OV Livno u prethodnom sazivu već dva puta odbilo na Općinu preuzeti ovu obvezu, HDZ BiH i načelnik Luka Čelan, nakon izborne krađe, koja im je omogućila načelnika i veći broj „ruku“ u OV, jučer su i po treći put pokušali riješiti ovo goruće „hrvatsko pitanje“. Klub HDZ 1990 je i jučer, kao i prethodna dva puta, izričito se protivio preuzimanju kreditne obveze za plaćanje neuplaćenih doprinosa uposlenika RTV „Herceg-Bosne“ d.o.o. Mostar. Stoji u priopćenju HDZ-a 1990 Livno.

Ovo je zorni prikaz politike HDZ BiH u cjelini. Svi mi „mali Hrvati“ moramo biti u službi i interesu „velikih Hrvata“. Zato je kategorija graničnog prijelaza Bijača, veća od graničnog prijelaza na Kamenskom.

Prometnice i auto-ceste spajaju Mostar i Grude s Hrvatskom, a Livno postaje prometno slijepo crijevo.Svi plaćamo skuplju struju, kako bi „veliki Hrvati“ u „Aluminiju“ imali basnoslovne plaće, a Elektroprivreda HZHB po političkom dekretu im tolerira dug od desetak milijuna KM, struju uopće ne plaćaju, a nama, „malim Hrvatima“ isključuju struju , ako ne platimo desetak KM. Istovremeno RU „Tušnica“ ode u stečaj, u njoj ipak rade „mali Hrvati“, njihova egzistencija nije problem od „vitalnog nacionalnog interesa“. Nikom u vrhu HDZ BiH neće pasti na pamet dizati kredit na račun proračuna „hrvatskih“ općina i županija, kako bi uplatili neuplaćene doprinose „ malih Hrvata“, koji su radili u livanjskoj Opskrbi, Li-busu, Li-Transu, RU Tušnica, Preslici, Livanjskom polju itd. U općinskom proračunu ne mogu se naći sredstva za Odluku o jednokratnoj novčanoj pomoći za svako novorođeno dijete, koju je HDZ 1990 predlagao da se usvoji do konca ožujka 2017., ali ima za vraćanje kredita RTV „Herceg-Bosna“ d.o.o. Mostar.

Međutim, HDZ BiH nije navikao pratiti propise i zakone, u pravilu se ponašaju, kao da se na njih oni i ne odnose, pa su previdjeli da im za izglasavanje zaduživanja općine nije dovoljna natpolovična većina, koju imaju, nego moraju imati dvotrećinsku većinu, koju, srećom, nemaju.

Općinsko vijeće Livno je i po treći put poslalo poruku Draganu Čoviću i HDZ BiH da je njihova politika „velikih Hrvata“, od strane nas „malih Hrvata“ pročitana, imamo mi prIječih stvari u Livnu za plaćati od mostarskih doprinosa. Na prošlogodišnjim izborima u Livnu su ukrali preko 1000 glasova, morat će na idućima ukrasti još duplo toliko da im ova zaduživanje prođe, a do idućih izbora, tko zna, možda pravna država i profunkcionira pa se i obračuna s kradljivcima.

Ured za informiranju HDZ1990

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok