Fondacija Dogs Trust i Udruga za zaštitu, spašavanje i zbrinjavanje životinja Hercegbosanske županije (HBŽ) “O”, 20. veljače organiziraju školsko natjecanje za učenike od drugog do sedmog razreda svih škola u HBŽ-u.

“Sustav natjecanja osmišljen je tako da svaka škola napravi tim od osam učenika koje će predstavljati najviše po dva prosvjetna djelatnika. Prethodno, svaka škola sudionik treba do 20. veljače dostaviti kreativan video od tri minute u kojem je potrebno obraditi jednu ili više tema vezano za sigurnost u prisustvu psa, potrebama pasa te odgovornom vlasništvu”, pojasnila je za Fenu članica i volonterka Udruge “O” Maja Buljan.

Po njezinim, riječima, sudionici trebaju prikazati ono što su naučili na edukacijsko-zabavnim radionicama u protekle tri godine, u sklopu projekta educiranja djece u osnovnim školama na području HBŽ-a.

Natjecanje po školama će trajati do 14. ožujka kada će se odlučiti o pobjednicima, dok će svečano uručenje nagrada biti održano početkom travnja.

“Kada su u pitanju nagrade pobjednik dobiva opremu za multimedijalnu učionicu (računalo, ozvučenje, bijela ploča, projektor i projektor screen), za drugo mjesto računalo i videokamera dok je trećem mjestu osigurano računalo i fotoaparat”, kazala je Buljan, dodavši kako će i ostale škole sudionice biti nagrađene utješnom nagradom – fotoaparatom.

Obzirom da Udruga “O” uz potporu Dogs Trusta provodi projekt educiranja djece od 2014. godine, cilj je natjecanja procijeniti učinak radionica te ispitati koliko su djeca naučila, ali i motivirati ih da na kreativan način pokažu stečeno znanje.

Natjecanje se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ-a. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok