Izostanak podrške vijećnika HDZ-a 1990  Radiju Herceg Bosne, na posljednjoj sjednici livanjskog Općinskog vijeća na kojoj se trebala odrediti samo namjena sredstava općinskim proračunom već odobrenih sredstava ovoj medijskoj kući, razotkrio je politiku Devedesetke ne samo prema hrvatskim medijima, nego i interesima hrvatskog naroda u cjelini.

Kada stranka koja ima hrvatski predznak, u državi gdje se njezinom narodu brani ustroj hrvatskih javnih medija, ne da podršku jedinom preostalom hrvatskom mediju koji emitira program na cijelom području BiH, onda se može zaključiti kako se radi o klasičnoj nacionalnoj izdaji i ta bi se stranka trebala priključiti SDA-u, SDP-u ili DF-u, a ne skrivati iza hrvatskog predznaka i akronima HDZ-a, pod kojim su Hrvati obranili i sačuvali slobodu i suverenost.

>>> HDZ 1990: HDZ BiH pokušava zadužiti Livno da vrati mostarske dugove

Postojanje hrvatskih javnih medija je osnovna demokratska infrastruktura za izgradnju i očuvanje identiteta jednog naroda i njihovo očuvanje i osnutak je vitalni hrvatski nacionalni i politički interes. Devedesetka to zna, te otud i tolika žestina napada na Radio. Ovo je njihova priprema za ulazak u nove Alijanse i Platforme. Žele se dokazati svojim gospodarima - velikobošnjačkim unitaristima u Sarajevu. Otud otpor danas prema Radiju Herceg-Bosne, a sutra prema državnom javnom kanalu na hrvatskom jeziku. Otud napad na Mostar i Hercegovinu i priča o malim i velikim Hrvatima. Oni žele podijeliti Hrvate na Bosance i Hercegovce, male i velike, Livno i Tomislavgrad, sijati mržnju između njih i tako zavladati. Čija je stranka koja tim metodama želi doći na vlast, hrvatska sigurno nije.

>>> HDZ 1990 Livno: Sramite se "drugovi" iz HDZ-a BiH. Vi ste zadnji koji bi trebali nešto reći o hrvatstvu

Priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok