Danas je u sjedištu MUP-a K 10 u Livnu održana primopredaja 14 novih policijskih vozila, namijenjenih trima policijskim upravama: Livnu, Tomislavgradu i Drvaru.

Ključeve su uručili ministar unutarnjih poslova K 10 Darinko Mihaljević i v.d. ravnatelj policije Milan Juranić.

Ukupna nabavna cijena vozila iznosi 414.177 KM. Trenutačno MUP HBŽ-a raspolaže s 81 vozilo, 35 policijskih i 30 civilnih. Ostatak su motocikli, autobus, kombi bus i druga specijalna vozila. Prosječna starost vozila je 10 godina.

"Posljednja nabava automobila je bila 2013. kada je kupljeno 10 vozila. Možemo reći da je u ovom trenutku broj i stanje voznog parka MUP-a zadovoljavajuće. 

Vozila nisu potpuno opremljena. Nedostaje zvučna i svjetlosna signalizacija. To nismo uradili zbog aktualne blokade proračuna. I u 2017. namjeravamo kupovinu novih vozila jer na taj način smanjujemo troškove za održavanje i kroz gorivo a u konačnici radimo uštede u proračunu. Tako smo u prošloj godini za održavanje vozila utrošili 80.687 KM dok je za tu namjenu u 2015. bilo izdvojeno 99.571 KM. Dakle, manje za 18.853 KM. S današnjom nabavom očekujemo daljnji pad troškova", rekao je ministar Mihaljević. 

Za drugu policijsku opremi u prošloj godini MUP K 10 je utrošio 300.854 KM. Radi se o policijskim odorama i obući, komunikacijskoj i informatičkoj opremi i drugoj specijalnoj opremi.

Sveukupno za policijsku opremu u 2016. izdvojeno je skoro 800.000 KM.

Priopćeno je iz MUP-a HBŽ.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija