Na prijedlog Vlade Skupština Hercegbosanske županije je krajem 2016. godine nakon 10 godina usvojila Proračun za 2017. godinu. 

Potaknuti politikantskim namjerama Klub Srba potežući vitalni nacionalni interes na Proračun je pokušao blokirati rad institucija u Hercegbosanskoj županiji.

Nakon danas održane sjednice Skupštine HBŽ u rasprave koja se vodila maske su pale, te je jasno pokazano kako su interesi pojedinaca iz Skupštine HBŽ bili ugroženi promjenom hrvatskih članova u Skupštini Hercegbosanskih šuma. I tada su Klubovi Bošnjaka i Srba pokrenuli vitalni nacionalni interes na Odluku o promjeni samo hrvatskih članova u Skupštini Hercegbosanskih šuma.

Pri tome isti pojedinci nisu vodili račune da preko 2 tisuće korisnika Proračuna HBŽ, među kojima su uposlenici u zdravstvu, školstvu, policiji, te najugroženije skupine: primatelji socijalnih i porodiljinih naknada,  već prvenstveno o osobnim interesima koje ostvaruju kroz ŠGD već dugi niz godina.

Članovi Vlade HBŽ iz redova HDZ BiH su usvojili Odluku o privremenom financiranju dok su članovi Vlade iz reda druga dva naroda bili suzdržani, isto se ponovilo na današnjoj izvanrednoj sjednici Skupštine HBŽ na kojoj su predstavnici srpskih i bošnjačkih stranaka bili suzdržani prilikom glasovanja.

Očito je kako predstavnicima tih političkih stranaka nije stalo da korisnici Proračuna prime plaće. HDZ BiH HBŽ je od početka Mandata ove Vlade političkim partnerima iznio jasan stav kako blokade funkcioniranja županijskih institucija nisu prihvatljiv oblik suradnje. te ih Pozivamo da se uključe u proaktivan rad Vlade i Skupštine sa ciljem da realiziramo političke programe koje smo na početku mandata dogovorili.

ŽO HDZ BiH HBŽ

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok