Načelnik općine Glamoč Radovan Marković ocijenio je u petak da je položaj srpskih povratnika u ovu općinu katastrofalan, jer je nepovoljna društveno-ekonomska situacija.

"Ovo sam jučer rekao i visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku, koji je posjetio našu općinu. Činjenica jeste da smo zaboravljeni od svih institucija i da nam nitko ne želi pomoći 21 godinu od završetka ratnih sukoba u BiH", rekao je Marković Srni.

On kaže da se sustavno pokušava uništiti općina Glamoč, što mora biti jasno i predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.

"Međutim, Inzko je u duhu zapadne diplomacije zaključio da općina Glamoč nije zagađena industrijalizacijom i da se uz malo više truda i rada mogu postići dobri rezultati", istaknuo je Marković.

On je naveo da nitko ne želi da riješi problem u obrazovnom sustavu u Livanjskoj županiji, jer srpska djeca u Glamoču ne mogu izučavati srpski jezik i grupu nacionalnih predmeta.

"Ukazali smo Inzku i na ovaj problem. Nedopustivo je da naša djeca budu diskriminirana, odnosno da im budu uskraćena osnovna prava", rekao je Marković. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok