Završetkom mjerenja i obilježavanjem trase danas su započeli radovi na nastavku izgradnje kanalizacijskih kolektoro, rekonstrukciji vodovoda  u središnjoj tomislavgradskoj ulici - Ulici Mijata Tomića te u zonama A i B.

Radovi su započeli od zgrade staroga hotela do skretanja prema Segetu te će biti obuhvaćene ulice Andrije Kačića Miošića, dr. Mije Ferića,  kneza Branimira, Zrinsko-Frankopanska,  Hrvoja Vukčića – Hrvatinića, a isto tako predviđena je izgradnja nove vodospreme Rudine kao i izgradnja distribucijskih cjevovoda u Seonici i Bučićima.

Radove izvode JV Strabag d.o.o. Sarajevo & Strabag d.o.o. Zagreb, a njihova vrijednosti je  2.325.221,34 KM.

Završetkom ovih radova, 85 posto Općine biti će priključeno na kanalizacijsku mrežu dok će redukcija vode, prema najavama investitora, u samom Tomislavgradu biti stvar prošlosti dok se u drugim naseljima stvara pretpostavka za mogućnost priključenja na sustav duvanjskog prstena.

Iz općine Tomislavgrad napominju kako su u protekle tri godine investirali više od 11 milijuna maraka u vodovodnu i kanalizacijsku mrežu te da će se investicije i radovi nastaviti dok sva naseljena mjesta ne budu priključena. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok