Ministarstvo poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva u suradnji sa gospodarskim društvom „ Farma Podhum“ d.o.o. Livno,organizira Okrugli stol o temi „Stočarstvo u Hercegbosanskoj županiji-izazovi i prilike“,koji će se održati u subotu, 25.veljače 2017.godine s početkom u 18 sati,u Hotelu Park u Livnu.

S obzirom na značaj poljoprivredne proizvodnje,s posebnim osvrtom na stočarstvo,ciljevi okruglog stola su: analizirati ključne izazove i prilike s kojima se susreću stočari Hercegbosanske županije,razmotriti mogućnosti korištenja obnovljivih izvora energije u poljoprivredi, a jedan od ključnih ciljeva je upoznati proizvođače s proizvodnim potencijalom pasmine goveda Salers za ekstenzivni uzgoj u brdsko-planinskim područjima.

Dnevni red okruglog stola:

18.00 – 18.30  Predavanje: Karakteristike uzgoja goveda u sustavu krava-tele - Ivan Jukić, dipl.ing. agronomije, viši stručni savjetnik za stočarstvo u Savjetodavnoj službi RH

18.30 – 19.15   Predavanje: Korištenje obnovljivih izvora energije u poljoprivredi i mogućnost sufinanciranja projekata iz fondova EU - Mate Omazić, dipl. ing. elektrotehnike

19.15 – 20.00   Predavanje: Karakteristike goveda Salers - Laurent Antignac, Elite exports, Francuska

20.00 – 20.30   Otvorena rasprava

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači i ostali zainteresirani da sudjeluju na okruglom stolu i svojim aktivnim učešćem doprinesu razmjeni iskustava i znanja s ciljem postizanja boljih proizvodnih rezultata u oblasti stočarstava.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok