Učenici i djelatnici Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića nizom aktivnosti obilježili su Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja u školama.

Aktivnosti su osmislili članovi školskog učeničkog vijeća, a budući da se taj dan naziva i Danom ružičastih majica, učenici su majicama i simboličnim ružičastim vrpcama pokazali svoj stav prema nasilju. Učenicima Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića pridružili su se i profesori koji su, među ostalim, prvi sat nastave posvetili razgovoru o vršnjačkom nasilju. Piše Večernji list BiH.

Naglasak tih konstruktivnih razgovora između livanjskih srednjoškolaca i njihovih profesora bio je na prevenciji nasilja. Takav su naglasak imali i plakati što su ih, baš zbog problema vršnjačkog nasilja, izrađivali članovi učeničkog vijeća. Plakati će biti podsjetnik da prevencija i borba protiv vršnjačkog nasilja, kao i borba protiv nasilja uopće, moraju biti cjelogodišnja, a ne samo jednodnevna zadaća, istaknuto je u Srednjoj strukovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna. Milijuni mladih u cijelom svijetu obilježavaju Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja - Dan ružičastih majica, a obilježava se posljednje srijede u veljači u zemljama diljem svijeta.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok