Okrugli stol pod nazivom „Stočarstvo u Hercegbosanskoj županiji-izazovi i prilike“,održan je u subotu,25.02.2017.godine u Hotelu Park u Livnu u organizaciji Ministarstva poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstava za poljoprivrednike s područja Hercegbosanske županije.

Na okruglom stolu prezentirane su teme vezane za glavne karakteristike uzgoja goveda u sustavu krave-tele i korištenje obnovljivih izvora energije u poljoprivredi,koje su prezentirali gdin.Ivan Jukić,dipl.ing agronomije,viši stručni savjetnik za stočarstvo u savjetodavnoj službi RH i gdin. Mato Omazić,dipl.ing.elektrotehnike.

Jedan od ciljeva organizacije Okruglog stola bio je i prezentirati karakteristike goveda Salers koja su pogodna za uzgoj u sustavu krava-tele u brdsko-planinskim područjima. Predavač o ovoj temi bio je gdin.Laurent Antignac iz Francuske koji  je tijekom izlaganja upoznao nazočne o  genetskim svojstvima pasmine Saler s i njenim pogodnim  za uzgoj.

Tijekom otvorene rasprave,poljoprivrednici su izmijenili svoja iskustva i probleme s kojima se susreću tijekom proizvodnje mlijeka i mesa i pokazali su veliki interes za prezentirane teme. Tom prilikom saznali su i iskustva  poljoprivrednika iz RH koji se bave uzgojem pasmine Salers.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok