Na snimanju filma o generalu Anti Gotovini  koje se odvija u mjestu Ploče pored Livna danas su središnje osobe filma ,Goran Višnjić  i Goran Navojec , nakon završetka sajta sa tenkovima imali jedno druženje sa medijima.

Goran Višnjić koji igra ulogu generala Ante Gotovine je u svom obraćanju kazao da je uloga dobra , scenarij fenomenalan , priznao je malu nervozu pri snimanju iz razloga što je general živ , prisutan , vidjet će film , čuje o filmu te se nada da će nakon snimanja i prikazivanja biti sretan.

„Imam jedan privjesak kad glumite nekoga ko je živ i kome se divite a ne želite napraviti niša loše niti jedan najmanji krivi korak da ne bi ispalo nešto  što ne treba te se  stoga uvijek trudim i u najmanjim detaljima npr kad se slikamo da uniforma bude onako kako bi trebala da bude ne njemu“, kazao je Višnjić.

Osvrnuo se na pripremu samog filma gdje je general Gotovina puno toga razgovarao sa redateljem  Vrdoljakom gdje su se  dogovorili oko svega  s tim da je  general jasno kazao da  ostaje van projekta i ne želi se među njih pojavljivati tijekom snimanja. 

Kad bude film gotov, prenoseći generalove  riječi Višnjić je kazao želju generala da ga se pozove na premijeru na koju će rado doći .

Za glumit generala ,kako kaže , u snimanju također  pomaže dosta zapisa i ratnih snimaka što ih pručava a uz to je posebno  pohvalio posade tenkova koji su sa ovih prostora i koji su aktivno sudjelovali u Domovinskom ratu.

Drugi poznati hrvatski glumac Goran Navojec  u snimanju scene sa tenkovima koji su u borbenoj formaciji bili raspoređeni na Livanjskom polju je kazao da je bilo dosta  adrenalina  u sajtu a posebno je to bilo izraženo tijekom sjedenja na cijevi od tenka koje je na početku za njega bilo zastrašujuće ali je to prešlo u gušt.

„Dajemo sve od sebe da bi približili  svaki  detalj gledateljima koji će moći to vidjeti u serijalu“, kazao je Navojec.

On igra ulogu jednog od ratnih zapovjednika na ovom terenu a to je Bruno Zorica Zulu koji mu je i mentor u filmu.

Inače , Zulu je legionar koji je 19 godina proveo u Legiji stranaca tako da je njega i Gorana Višnjića kao i kolegu koji glumi generala Anta Rosu učio nekim ratnim vještinama.

„Isto tako ovdje ima dosta ljudi koji su sudjelovali u ratnim operacijama i njihovi savjeti su nam dobro došli a posebno nama glumcima“, istakao je Navojec.

Glumačka ekipa se , kaže Navojec , trude jako ispoštovati da svaki prikaz bude vjerodostojan  jer u Hrvatskoj ima dosta branitelja koji su prošli taj ratni put i nehotice će pazit na svaki detalj iz filma.

Njegova uloga počinje u Livnu a završava na Kninskoj tvrđavi u završnim  operacijama .

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok