Za predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a Hercegbosanske županije (HBŽ) na redovitom Saboru te udruge, održane u subotu u Tomislavgradu, ponovno je izabran Jozo Radoš.

Za dopredsjednike Udruge izabrani su Ivo Turalija i Anto Mihaljević,  a novi članovi Vijeća Udruge čine Ilija Sliško, Jozo Radoš, Anto Mihaljević, Ivica Buljan, Ivo Turalija, Frano Rogalo i Branko Grubešić.

Za članove Nadzornog odbora Udruge u novom mandatnom razdoblju izabrani su Bože Perija, Drago Letica i Abel Bilić, a u Sud časti su imenovani Dražen Čačija, Tomislav Majić i Davor Kolak.

Novi, odnosno stari predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a HBŽ Jozo Radoš se zahvalio svim nazočnima na potpori najavivši u svom četvorogodišnjem mandatu nekoliko smjernica u kojem pravcu bi trebala ići ova udruga.

-U tijeku je reevidencija članstva i izrada novih iskaznica. Taj projekt treba odraditi do kraja jer olakšava rad vodstva udruge kroz brigu za svoje članove- kazao je Radoš.

Najavio je  također nastavak aktivnog sudjelovanja u postupku donošenja zakona vezanih za razvojačene branitelje i jačanju županijske koordinacije.

-Svakodnevna komunikacija sa središnjicama je bitna radi što bržeg protoka informacija i zajedničkih istupa, a sve s ciljem zaštite digniteta Domovinskog rata i položaja branitelja u društvu- istaknuo je Radoš.

Radoš se osvrnuo i na pomaganje podružnicama, izgradnji spomen obilježja na Domovinski rat, organiziranje duhovnih obnova za oboljele dragovoljce i veterane, organiziranje i sponzoriranje okruglih stolova, tribina, znanstvenih skupova na temu Domovinskog rata, pomaganje najugroženijim članovima udruge te obilježavanje važnijih datuma i obljetnica kako na prostoru županije, tako i Republike Hrvatske i šire. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok