Dom zdravlja Livno od siječnja 2017. god, ne obavlja liječničke preglede za vozački ispit - produljenje vozačkih dozvola čime žitelji općine Livno moraju isti obavljati u susjednim općinama, ovu informaciju prenijela je ravnateljica navedene zdravstvene ustanove dr.med. Ljiljana Mladina.

Kako ravnateljica kaže , poradi nepovoljnih ugovora sa  Zavodom za zdravstveno osiguranje o pružanju zdravstvene zaštite u posljednje dvije godine, potpisanih nalogom Upravnog vijeća DZ Livno, Dom zdravlja Livno je doveden u financijsku situaciju da nije u mogućnosti isplatiti naknade za rad, temeljem ugovora o djelu, liječnicima specijalistima koji se angažiraju u sklopu pregleda za vozačke dozvole, a koji nisu djelatnici Doma zdravlja Livno, čiji su pregledi zakonom propisani u obrascima za vozačke dozvole.

"Potpisivanje ugovora za 2017.godinu nam tek predstoji, te se nadamo da će isti biti povoljniji u odnosu na prethodne dvije godine, čime bi se i ovaj problem riješio", kazala je  Mladina.

U slučaju da predloženi ugovor i dalje bude izuzetno nepovoljan za njihovi Ustanovu, ne samo da se neće moći obavljati liječnički pregledi za vozački ispit, nego će biti u potpunoj blokadi što se tiče poslovanja i pružanja usluga, a što uključuje: isplatu plaća i doprinosa, potpunu blokadu rada patronažne službe, skraćenje radnog vremena poradi uštede energenata jer Dom zdravlja nema nikakvu potporu za režijske i materijalne troškove.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok