Dana 6. ožujka 2017. godine u zgradi Vlade Hercegbosanske županije u organizaciji Ministarstva pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije te Federalnog ministarstva pravde održan je radni sastanak s predstavnicima Općinskog suda u Livnu te notarima s područja Hercegbosanske županije, a na temu provedbe ostavinskih postupaka u svjetlu odredbi Zakona o nasljeđivanju F BiH, kao i uspostave i funkcioniranja notarske službe u Hercegbosanskoj županiji, odnosno u općinama Drvar i Bosansko Grahovo, koje trenutno nemaju ustrojenu notarsku službu.

Pored ministrice Mirjane Stojsavljević-Petraković i djelatnika Ministarstva pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije, ispred Federalnog ministarstva pravde na sastanku je nazočio savjetnik federalnog ministra g. I. Ćosić, ispred Notarske komore F BiH K. Tadić, notar iz Livna, g. P. Kelava, notar iz Tomislavgrada, te ispred Općinskog suda u Livnu tajnica suda M. Vila Robović i zamjenik predsjednika suda g. M. Softić.

Nakon sadržajne i konstruktivne rasprave, a na inicijativu i prijedlog Ministarstva pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije, usuglašeno je da se u koordinaciji s načelnicima i općinskim službama Općina Drvar i Bosansko Grahovo, uz aktiviranje i konzumiranje mjerodavnosti Notarske komore F BiH i Federalnog ministarstva pravde, omogući žiteljima istih općina pristup uslugama notarske službe, privremeno, do uspostave notarske službe, odnosno izbora i imenovanja notara sa sjedištem ureda u Drvaru, a koji je mjerodavan za područja navedenih općina.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok