Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić i ministar rada, zdravstva socijalne skrbi i prognanih u Vladi, Dragoslav Topić jučer su posjetili općinu Glamoč i tom prilikom održali radni sastanak s načelnikom općine Glamoč, Radovanom Markovićem, predsjednikom Općinskog vijeća Glamoč, Markom Damjanovićem i pomoćnicima načelnika.

Tijekom sastanka razgovaralo se o funkcioniranju Doma zdravlja Glamoč, potrebi imenovanja ravnatelja navedene ustanove kao i o njenom financiranju kroz program potpore Zdravstvenim ustanovama na prostoru Hercegbosanske županije.

Razgovaralo se o uništavanju streljiva i minsko- eksplozivnih sredstava na poligonu Barbara, zagađenosti zemljišta i životnog prostora. Tom prigodom predsjednik Vlade Draško Dalić dao je potporu dosadašnjim  zahtjevima općine Glamoč i Vlade Hercegbosanske županije te daljnjim aktivnostima na rješavanju ovog problema prema Ministarstvu obrane Bosne i Hercegovine i Strateškoj grupi za naoružanje,streljivo i minsko-eksplozivna sredstva vezano za potraživanje financijske nadoknade za uništavanje streljiva s obzirom da se na taj način lokalnoj zajednici nanosi šteta.

Također se razgovaralo o nedostatku financijskih sredstava za normalno funkcioniranje općinske javne administracije i pružanje usluga te je zaključeno da predstavnici općine Glamoč sačine i dostave potrebnu informaciju o trenutnom stanju, potrebama i mogućim rješenjima nakon čega bi je na jednoj od narednih  sjednica Vlada razmatrala.

Razgovaralo se i u vezi davanja poljoprivrednog zemljišta u zakup na području općine Glamoč. Zaključeno je da se uradi cjelovit prikaz stanja problema i mogući prijedlog rješenja da bi se davanje poljoprivrednog zemljišta u zakup dovelo u zakonske okvire.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija