Djelatnici Vatrogasnog društva iz Tomislavgrada danas oko 11.30. sati intervenirali su u gašenju požara na  kući obitelji Budimir koja se nalazi u Ulici bana Kulina u Tomislavgradu.

Kako se doznaje sa lica mjesta u gašenju požara sudjeluju tomislavgradski vatrogasci sa svojim jednim namjenskim vozilom te potpomognuti jednom cisternom iz Javnog komunalnog poduzeća.

Po riječima zapovjednika Vatrogasnog društva Tomislavgrad Mate Jurcevica ,gasenje požara je otežavala jaka bura a dodatna otegotna okolnost im je bila ne funkcionalnost hidranta sa vodom gdje su vatrogasci morali razbijati njegovu unutrašnjost da bi postavili produžetak na koju se postavlja crijevo.

Nakon 2 sata borbe sa vatrenom stihijom požar je ugašen s tim da je jednog momenta prijetio i proširivanju na druge obiteljske kuće u tom dijelu naselja.

Šteta na kući je velika , jedan dio unutrašnjosti  je potpuno izgorio a inače objekt je starije gradnje sa ugradbenim drvenim potplatama.

Kao uzrok požara spominje se dimnjak ili dotrajala instalacija što će se očevidom utvrditi.

Ovo je već drugi slučaj u dva dana da su vatrogasci intervenirali na gašenju požara na obiteljskim kućama s tim da je u petak požar izbio u Oplecanima pored Tomislavgrada gdje se takodjer kao uzrok spominje neispravnost dimnjaka.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok