Duvanjski vatrogasci jučer su imali pune ruke posla, gasili su tri požara na području tomislavgradske općine!

Kako prenosi Tomislavcity, najopasniji bio je požar između Blažuja i Segeta koji je zaprijetio cijeloj borovoj šumi. Kako Tomislavcity doznaje od voditelja tomislavgradskog Vatrogasnog društva Mate Jurčevića, uslijed paljenja korova na privatnoj njivi vatra se, potpomognuta vjetrom, brzo proširila do borove šume u Gaju te u nj zašla više od 200 metara. I u ovom slučaju vatrogasci su brzo intervenirali te su požar stavili pod kontrolu oko 16 i 30, a potom su nastavili dežurati dok vatra u potpunosti nije ugašena. (Bio je to peti požar ove godine u Gaju.)

Za to vrijeme trojica vatrogasaca borila su se protiv vatre na području između Stepena i Miljacke gdje je, također, gorjela borova šuma. Gasili su brentačama budući da je cisterna bila u tomislavgradskome Gaju. Prije toga požara, gorjelo je i Bukovoj Gori. Tamo je vatra zahvatila hrastovu šumu, suhu travu i nisko raslinje.

U sva tri slučaja požar je izazvan ljudskim faktorom. Uz sve ljudske napore, gašenje je danas otežavao i vjetar koji je brzo rasplamsavao vatru, pa vatrogasci i ovom prigodom mole žitelje tomislavgradske općine da izbjegavaju paljenje vatre na otvorenome.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok