Projekt ''Smanjenje nezaposlenosti putem partnerstava između lokalnih aktera'', koji se financira sredstvima Europske unije, u četvrtak je službeno predstavljen u Hotelu „Kupres" u Kupresu.

Kako je za Fenu kazao načelnik kupreške općine Milan Raštegorac Komo, nositelj projekta je Općina Kupres, a njim je predviđen niz aktivnosti kako bi se smanjila nezaposlenost putem podrške ruralnom razvoju, povećala konkurentnost lokalnog gospodarstva i pružila podrška stvaranju novih radnih mjesta i razvoju poduzetništva kroz razvoj partnerstava između lokalnih aktera u Kupresu.

Po njegovim riječima, osnovni cilj današnjeg predstavljanja je osigurati vidljivost projekta, te prezentirati projektne aktivnosti i razgovarati o aktivnostima, očekivanim rezultatima, vremenskom okviru i drugim konceptima važnim za provedbu projekta.

''Za ovaj grant projekt osigurana su sredstva od Europske unije u iznosu od 243 000 eura koja će biti namijenjena za ruralni razvoj općine, što se prvenstveno odnosi na pomoć farmerima i mljekari koja će se graditi na prostoru ove općine'', kazao je Raštegorac.

Od tog iznosa, kako navodi, 100 tisuća eura ide kupreškim farmerima, dok će ostatak biti usmjeren na dodatne edukacije i izgradnju mljekare.

Rok za implementaciju navedenog projekta je 18 mjeseci.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok