Ni jučerašnji dan nije protekao bez požara na području tomislavgradske općine.

Gorjelo je na čak šest lokacija! Prvi je izbio u Mrkodolu na lokaciji Štekina Draga oko 12:30, a ugašen je oko 13:15. Gorjeli su trava i nisko raslinje. Piše Tomislavcity.

U vrijeme kada je ugašen taj požar, vatra je plamsala prema Tušnici i zaprijetila borovoj i hrastovoj šumi. Vatrogasci sumnjaju da je taj požar namjerno izazvan. Uspjeli su ga ugasiti tek oko 18 sati, a požarom je obuhvaćena površina u dužini do jednoga kilometra. Gašenje je otežavao jaki vjetar.

Uslijedila su i dva požara u Šujici. Pvi je izbio oko 13 i 20 te ugašen u 16 i 20. Ugrožena je bila šujička pilana u vlasništvu Ivana Krstanovića te oblovina koja se nalazila u blizini objekta. Uskoro je izbio požar i u blizini motela Kripton, (Šujica) gdje su u opasnosti bile dvije kuće od kojih jedna starija. Uz nju su bila odložena drva, no srećom požar se nije proširio budući da su vatrogasci već bili u blizini te su na vrijeme spriječili veliku materijalnu štetu.

Gorjelo je i u Gornjem Brišniku. Vatra je izbila u 13:50, a požar ugašen u 16:40. Vatra je zahvatila oko 800 m trave i niskoga raslinja.

Od tomislavgradskih vatrogasaca doznajemo da su intervenirali i u Mrkodolu, u blizini BC Puđić benz.

Osim u Prisoju, uzroci ostalih požara koji su harali danas na području tomislavgradske općine je paljenje korova. A zbog prvoga požara u Šujici, policija je privela jednoga mještanina.

Gašenju požara u Brišniku i u Prisoju pomogli su djelatnici Šumarije Tomislavgrad, kazao je za tomislavcity  zapovjednik VD Tomislavgrad Zdravko Jurčević.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok