Udruga Hrvatska žena Livno je samo prošle godine inkasirala 100 tisuća maraka od Vijeća ministara, a na čelu Udruge je Tihana Krželj, nevjesta Borjane Krišto (djevojački Krželj).

Dugogodišnja predsjednica Udruge Hrvatska žena Livno Tihana Krželj, koja je samo prošle godine inkasirala 100 tisuća maraka od Vijeća ministara, a primala je sredstva i od drugih razina vlasti je ni više ni manje nego nevjesta Borjane Krišto (djevojački Krželj).

Piše: K.Bošnjak / Dnevni list

Tihana Krželj udana je za jedinog Borjaninog brata, a cijelo Livno potresa saznanje koliko je proračunskih sredstava stizalo u udrugu Krželjevih, u trenutku dok iz Livna trbuhom za kruhom odlaze rijeke mladih ljudi. Tihana se za Borjaninog brata Ljubomira udala prije gotovo tri desetljeća, a Borjana im je čak bila i vjenčana kuma.

I Borjana joj davala

Na Popisu udruga registriranih u Ministarstvu pravosuđa i uprave Hercegbosanske Županije (stanje na dan 20.02.2016.) Udruga Hrvatska žena Livno nalazi se pod rednim brojem 138., a navodi se da je predsjednica upravo Tihana Krželj, zastupnica HDZ-a BiH u Skupštini Herceg-bosanske županije, a aktivna i u ženama HDZ-a BiH.

Ista Udruga sredstva je dobivala i od Borjane Krišto, dok je bila predsjednica FBiH.

Primjerice, Krišto je 2008. podijelila 150.000 KM neprofitnim organizacijama u BiH, od čega 10.000 udruzi svoje nevjeste.

Cijelo klupko se možda nikada ne bi ni počelo odmotavati da Vijeće ministara nije napravilo enormne razlike pri izdvajanju sredstava za kulturu prošle godine.

Anonimnoj udruzi iz Livna izdvojili su 100 tisuća maraka, a samostanu u Kraljevoj Sutjesci 1000 maraka, što je gvardijan i odbio.

Slično su podcijenili i Napredak, a mizeran je i iznos koji su dali kardinalovom Katoličkom tjedniku i drugima.

Projekt na temelju kojeg je Hrvatska žena Livno inkasirala 100 tisuća maraka zove se „Sanacija i rekonstrukcija radi očuvanja kulturno-povijesne baštine“, a decidno se ne navodi čega sanacija i čega rekonstrukcija.

Nek’ ostaje u obitelji

 „To je super, nek’ ostane u obitelji“, komentari su koji su se jučer mogli čuti nakon što je Dnevni list objavio tko je zapravo na čelu udruge koja je dobila najviše “hrvatskog” novca iz Vijeća ministara.

Podsjetimo, Vijeće ministara prošle je godine izdvojilo 1.208.000 maraka za projekte institucija kulture u BiH, a glavnina „hrvatskih“ sredstava otišla je čudnim kriterijima.

Hrvatskoj ženi Livno odobreno je 100 tisuća maraka, a uz Hrvatsku ženu Livno, 100 tisuća maraka dobila je jedino Udruga Mir International Mostar za Groblje mira na Bilima povrh Mostara, koju je utemeljio Odjel za Drugi svjetski i Domovinski rat pri Hrvatskom Narodnom Saboru (HNS).

Svi ostali su dobili manje novca o kojem odlučuju hrvatski predstavnici u Vijeću ministara.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok