Već duže se vrijeme planira adaptirati, a nekad se razmišljalo i o proširenju župne crkve u Livnu.

Na crkvi dugo nije bilo nikakvih zahvata pa je vrijeme učinilo svoje. Najveći problem je vlaga u temeljima i ispod cijele površine crkve.

Odlučili smo tijekom ove godine riješiti problem vlage, a bilo bi potrebno urediti unutrašnje zidove, pod, strop i vitraje, zatim pročelje crkve sa platoom ispred u koji bismo uklopili i spomenik stradalima u II. svjetskom ratu, a čiji zemni ostatci se nalaze u crkvenom dvorištu.

Župljani su jako zainteresirani da se crkva spasi od daljnjeg propadanja i spremni su prema svojim mogućnostima sudjelovati u ovom projektu.

Za ovakav ozbiljan projekt potrebna je pomoć društvenih institucija od općinskih, županijskih, federalnih do državnih.

Ovom prilikom pozivamo sve na otvorenost da ovoj crkvi dadnemo izgled koji zaslužuje, a najsrdačnije zahvaljujemo udrugi „Hrvatska žena“ Livno koja je već aplicirala institucijama BiH i ostvarila donaciju od 100.000,00 KM.

Ovo je dobar primjer da svatko u svom djelovanju može učiniti nešto više za zajedničko dobro i na korist svih nas. U vrijeme najvećih kriza, nastajala su najveća djela. U ovo vrijeme krize uspjeli smo potpuno izgraditi i urediti crkvu u Guberu na ponos i radost mještana i svih nas. To je najbolji odgovor na krizu. Pozitivno htijenje i lijepa riječ dovoljni su da nas kao zajednicu učine hrabrima i snažnima kako bismo ostali časni i ponosni svjedoci svoga vremena.

Priopćeno je iz župnog ureda Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok