Mnogi mediji s područja HBŽ su neodgovorno prenijeli lažne i neprovjerene informacije o dodjeli sredstava Vijeća Ministara BiH udrugama. Isto tako su prenijeli priopćenje za medije od GS, a o kakvoj stranci je riječ i što misle o Hrvatima najbolje možete vidjeti u ovom tekstu. Piše portal HBŽ vijesti.

Za ova sredstva su mogle aplicirati sve udruge s područja BiH, a odluku o dodjeli sredstava je donijelo Vijeće Ministara, a ne Borjana Krišto kako mnogi mediji lažno prenose. Sredstva su namijenjena za “Sanaciju i rekonstrukciju radi očuvanja kulturno-povijesne baštine” crkve u Livnu. U slučaju da ovakav jedan projekat nije napravljen sredstva bi bila dodijeljena nekoj drugoj udruzi na području Bosne i Hercegovine, a najvjerojatnije Sarajevskoj Županiji s obzirom na to da tamo djeluje najveći broj nevladinih udruga.

Nadalje često ponavljana laž je da je Crkva mogla sama aplicirati za ova sredstva, što ni u kom slučaju nije istina jer sredstva su bila namijenjena za udruge a ne vjerske zajednice. Isto tako se govori o nenamjenskom trošenju sredstava što je ponovo laž, jer je projekt od početka rađen za “Sanacija i rekonstrukcija radi očuvanja kulturno-povijesne baštine” crkve u Livnu. Navodi portal HBŽ vijesti.

Ovom prilikom pozivamo sve na otvorenost da rade i prijavljuju što više projekata koji će biti na korist cijeloj zajednici, a čestitamo udruzi „Hrvatska žena“ Livno koja je već aplicirala institucijama BiH i ostvarila donaciju za obnovu crkve.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok