Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić prekjučer je 29. ožujka 2017. godine na poziv načelnika Općine Drvar, Gorana Broćete i predsjednika Općinskog vijeća Drvar, Nikice Bosnića nozočio izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća.

Sjednici s dvije točke dnevnog reda nazočili su ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih, Dragoslav Topić, ravnatelj Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije, Ante Baković i savjetnik ministra unutarnjih poslova Kantona 10, Predrag Kunjadić.

Prema dnevnom redu na sjednici Općinskog vijeća razgovaralo se o stanju u oblasti zdravstvene zaštite i pružanju zdravstvenih usluga na području općine Drvar i općine Bosansko Grahovo kao i dugovanjima Doma zdravlja Drvar pri čemu je posebno naglašen problem neredovite isplate plaća i doprinosa za zaposlenike Doma zdravlja kao i dugovanja prema dobavljačima.

Predsjednik Vlade istaknuo je da je slično stanje i u ostalim zdravstvenim ustanovama u Hercegbosanskoj županiji koje su opterećene s velikim dugovanjima iz prošlosti, te rekao da očekujemo kako će između ostaloga jedan dio problema biti riješen aktivnostima koje će uslijediti po donošenju Zakona o financijskoj konsolidaciji zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH kao i iznalaženju mogućih ušteda unutar samih zdravstvenih ustanova, te s obzirom na trenutno stanje potrebno je napraviti planove sanacije svih zdravstvenih ustanova na području Hercegbosanske županije.

Druga točka dnevnog reda bila je Informacija o stanju sigurnosti na području općine Drvar u svjetlu izvršenja kaznenih dijela koja su doprinijela uznemirenju stanovnika kao što je razbojništvo. Po iznesenim pokazateljima predstavnika Policijske uprave Drvar istaknuto je da je trenutno stanje zadovoljavajuće, te da istraga u povodu navedenog kaznenog djela kao i još nekih počinjenih kaznenih djela ide u dobrom smjeru.

Predsjednik Vlade Draško Dalić pohvalio je rad djelatnika policije s obzirom na iznesene podatke, te istaknuo da je stanje sigurnosti onakvo kako se osjećaju pojedini građani pri čemu je posebno naglasio da na području Hercegbosanske županije pa i općine Drvar ne smije biti pojedinaca ili grupa koje se bave počinjenjem kaznenih djela, a da su izvan tretmana policijskih tijela.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok