Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Korita“ iz Bosanskog Grahova posjetili su proteklih dana općinu Oprtalj u sjevernoj Istri gdje su s mjesnim DVD-om potpisali darovnicu o donaciji vatrogasnog vozila za potrebe DVD-a u Bosanskom Grahovu.

Goste iz Grahova primili su načelnik općine Oprtalj Aleksander Krt i predsjednik DVD Oprtalj Ivan Štokovac.

Riječ je o starijem srednje navalnom vatrogasnom vozilu marke TAM, zapremine 2000 lit., u dobrom voznom stanju, koje će nakon manjeg popravka biti poslano u Bosansko Grahovo gdje će biti od velike koristi domaćem stanovništvu u zaštiti od čestih šumskih požara, ali i u opskrbi pitkom vodom usred čestih ljetnih nestašica vode.

Najzaslužniji za realizaciju ove darovnice je Danijel Sarić iz Umaga, čiji su korijeni iz Grahova, a vozilo bi do konca travnja trebalo biti dopremljeno u Bosansko Grahovo.

Inače članovi grahovskoga DVD-a ove će godine po prvi put proslaviti sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, kada će početkom svibnja izvesti i javnu pokaznu vježbu gašenja požara.

DVD „Korita“ osnovano je koncem 2015. god., nakon ružnog iskustva s velikim šumskim požarima toga ljeta koji su zahvatili veliko područje općine Bos. Grahovo, kada su  na kraju u gašenju morale intervenirati i Oružane snage BiH zbog nepostojanja vatrogasne postrojbe u općini Bos. Grahovo.

Ovo mlado vatrogasno društvo do sada su donacijama vartrogasne opreme pomogle javne vatrogasne postrojbe iz Mostara i Knina, te dobrovoljna društva iz Gorice kod Gruda te iz Trilja.

Sredinom travnja će ih većom donacijom opreme pomoći i vatrogasna društva Zadarske županije.

(DVD Korita)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok