U prostorijama Centra „Nova nada“ u Kovačima u petak je potpisan Sporazum o međusobnim odnosima u obavljanju djelatnosti odgoja i obrazovanja djece i mladeži s poteškoćama u razvoju.

Sporazum su potpisali ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ Petar Galić, načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, i Kata Gašpar, v.d. ravnateljice Javne ustanove Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju „Nova Nada“ Kovači – Tomislavgrad.

Ovim sporazumom se definiraju pravni, financijski, radni, faktični i drugi relevantni odnosi ugovornih strana u obavljanju djelatnosti odgoja i obrazovanja djece i mladeži s poteškoćama u razvoju, sukladno Odluci o proglašenju djelatnosti odgoja i obrazovanja djece i mladeži s poteškoćama u razvoju od posebnog značaja za Hercegbosansku županiju.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ preuzima obvezu financiranja postojećih djelatnika Centra, sukladno Pravilniku o radu i sistematizaciji radnih mjesta, kao i potrebitih vanjskih suradnika, ukoliko se za iste ukaže potreba. Općine različite od osnivača, bilo da se radi o općinama s područja HBŽ ili o općinama izvan HBŽ, sudjelovat će u sufinanciranju sredstava koje osigurava osnivač, sukladno broju djece i mladeži s poteškoćama u razvoju. Način, postupak i iznos kao i druga pitanja od značaja za sufinanciranje regulirat će se posebnim sporazumom između osnivača i općine s čijeg prostora dolazi korisnik.

Priopćeno je iz općine Tomislavgrad.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok