Nakon prikupljenih dokaza, Slavi M. (67) iz Livna, udovici i majci dvoje djece, određen je jednomjesečni pritvor u KPZ- Mostar zbog sumnje da je brutalno pretukla deset godina starijeg Ivu S., inače umirovljenog australskog gastarbajter s kojim živi već sedam godina u izvanbračnoj zajednici u livanjskom mjestu Orguz, doznaje Pogled.ba.

Osumnjičena je za pokušaj ubojstva iz koristoljublja.

Zanimljivo je da je upravo ona 9. travnja, oko 23 sata, pozvala policiju i prijavila da je u obiteljskoj prizemnoj kući zatekla Ivu na kauču, sav krvav i s vidljivim ozljedama u predjelu glave.  Također je rekla da je uočila provalu u pomoćni objekt te da nedostaju neki radni strojevi, ali i oko 3000-4000 australskih dolara, te isto toliko eura, koliko je Ivo imao kod sebe nakon što su se toga dana vratili iz Splita, gdje je podizao novac u banci. Navela je i da je u sporno vrijeme spavala u drugoj prostoriji, dok se žrtva ni ne sjeća što ga je snašlo i tko ga je napao.

- Ophodnja je u dnevnom boravku zatekli 77- godišnjaka s razbijenom lubanjom, pa je vozilom Hitne pomoći odvežen u Dom zdravlja Livno, a potom u KBC Firule Split. Policija je utvrdila da u sobi u kojoj se nalazio ozlijeđeni nalaze veći tragovi krvi po zidovima i ostalom namještaju- kažu iz MUP-a HBŽ. 

Prema neslužbenim informacijama, utvrdili su i da nije bilo provale u kuću te su naknadno pronašli novac u vozilu, pa su počeli otvoreno sumnjati u Slavinu priču, to pogotovo što su je i prije pet godina sumnjičili da je Ivi slala anonimna ucjenjivačka pisma. Ona i dalje tvrdi da nije ništa kriva. Istraga traje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok