Izaslanstvo Europskog pokreta u BiH posjetilo je Bugojno i Livno, koji su dio partnerske mreže te organizacije.

Tom prilikom, u odvojenim susretima, predsjednik Europskog pokreta u BiH Predrag Praštalo razgovarao je s načelnikom Bugojna Hasanom Ajkunićem i gradonačelnikom Livna Lukom Čelanom, priopćeno je iz Europskog pokreta u BiH.

Jedna od tema razgovora s načelnikom Ajkunićem bili su lokalni izbori, na kojim je Ajkunić kao nezavisni kandidat osvojio još jedan mandat, razgovaralo se o mogućnosti unaprjeđenja dosadašnje suradnje Bugojna i Europskog pokreta, posebice u okviru projekta promoviranja kapaciteta lokalnih zajednica.

Ajkunić i Praštalo dogovorili su da se Bugojno aktivnije uključi u projekt Forum za poslovno lobiranje, koji objedinjuje suradnju i lobiranje za uspješne lokalne zajednice i odabrane poslovne subjekte.

Na sastanku s gradonačelnikom Čelanom, Praštalo mu je čestitao dobivanje statusa Grada, istaknuvši kako je posebno zadovoljan da su sve tri lokalne zajednice Livno, Cazin i Goražde, koje su nedavno dobile status grada, dugogodišnje članice i partneri Europskog pokreta, koji ističe i javnosti prezentira pozitivne primjere uspješne gradske uprave u našoj zemlji.

Gradonačelnik Livna informirao je Praštala o kapacitetima i problemima s kojim se lokalna zajednica susreće u radu te iskazao zainteresiranost da se Livno aktivnije uključi u projektne aktivnosti Europskog pokreta koje promoviraju značaj i ulogu lokalnih zajednica poput Foruma za poslovno lobiranje i obilježavanje Dana Europe u BiH.

Složili su se da Livno ima velike kapacitete i potencijale koji nisu do kraja iskorišteni, te da "Grad sira" na više polja djelovanja može biti nositelj gospodarskog i društvenog razvoja šire regije i tog dijela BiH, navodi se u priopćenju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok