Foto: Tomislavcity

Nijemac Franz Kopp uspješan je poduzetnik i vlasnik istoimene građevinske tvrtke u rodnoj Njemačkoj.

Za njega su kaže godinama radili Poljaci s kojima nije bio naročito zadovoljan, a onda mu je netko od kolega preporučio da uposli Hrvate. Odmah je poslušao dobronamjeran savjet te u radni odnos primio dvanaest Duvnjaka koji su ga, iskreno priznaje oduševili!

Piše: Ivana Ćurić/Tomislavcity

Njihova vedrina, brzina i izvrsnost obavljenoga posla toliko su ga se dojmili da je odlučio osobno, uz pratnju svoje obitelji, doći u naš kraj i bolje upoznati zavičaj i mentalitet naših ljudi.

U Mesihovinu, rodno selo većine njegovih uposlenika, došao je baš na Uskrs. Ondje su zajedno slavili svetu misu, objedovali te ostatak dana proveli u veselim, obiteljskim druženjima.

Fascinirala ga je povezanost našega naroda, kućne posjete i druženja kakvih kaže kod Njemaca nema. Nije ostao imun ni na naše delicije: sarmu, pitu, domaći crni kruh pa ni pečeni krumpir s mesom koji se priznaje ovdje priprema na posve drugačiji i puno bolji način. Oduševio ga je i okus domaćega piva te otprilike sve što je u našemu zavičaju čuo i vidio toliko da uopće ni ne čudi njegovo obećanje da će se opet vratiti na ljeto.

Ljetovanje na moru obitelj Kopp je tako odlučila zamjeniti za boravak u našoj prelijepoj, čistoj i netaknutoj prirodi među ljudima koji, kažu, zrače dobrotom. Oni će ga zasigurno i tada jednako srdačno primiti, jer ovako neobičan i kako kažu izuzetno dobar poslodavac, to svakako zaslužuje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok