Posljednji natpisi  o “raspuštanju Demokratske fronte“ još jednom govore o perfidnoj i prljavoj igri koju igraju vladajuće stranke (SDA) kako bi sa političke scene uklonili one političke opcije koje se bore za cjelovitu, jedinstvenu, nedjeljivu BiH, zemlju u kojoj svi građani imaju jednaka prava.

Naravno, da Demokratska fronta predstavlja prijetnju opciji etno-pljačkaškog kapitalizma koji uništava BiH i njene građane od završetka rata pa sve do danas.

Mi u Demokratskoj fronti Livanjskog kantona smo svjesni da našu buduću političku borbu moramo posvetiti obračunu sa nepravdom u kojoj naše društvo živi već više od 20 godina. Isto tako smo svjesni da je trenutna vlast spremna na sve, čak i odvesti vlastiti narod ponovo u beznađe rata, a sve samo kako bi zaštitili svoje vlastite interese pod firmom  „PATRIOTIZMA“. Nažalost, njihovo djelovanje već odavno nema nikakve veze sa patriotizmom i brigom za dobrobit ove države i njenog naroda.

Kao odgovor na njihove natpise mi u Demokratskoj fronti Livanjskog kantona im poručujemo da Demokratska fronta jača svakim danom unatoč prljavim igrama i podmetanjima.

Svjesni smo činjenice da je pred nama ogroman zadatak. I da citiramo dio iz našeg manifesta: „ I dalje ćemo insistirati  na vladavini prava što podrazumijeva jednakost pred zakonom bez obzira na socijalne, etničke, vjerske ili kakve druge razlike, te ustrajavati na dosljednom poštivanju Ustava i zakona Bosne i Hercegovine pred kojima svi, baš svi , moraju biti jednaki – ako si prav, ne smije te niko diskriminirati; ako si kriv, odgovaraj pred zakonom i po zakonu! Političku volju Stranke stavit ćemo u službu beskompromisnog obračuna sa onima koji su bili spremni da zarad ličnih interesa otmu budućnost naše djece, ma ko oni bili. Bosna i Hercegovina ne može izdržati razmjere korupcije i organiziranog kriminala čemu je tako okrutno trenuntno izložena. Držimo da je borba protiv odgovornih za korupciju i organizirani kriminal u ovome momentu najviši oblik patriotizma u našoj zemlji.

Zbog svega navedenog je jasno ZAŠTO NAS SE BOJE. I neka se boje jer imaju razloga, imaju mnogo toga za izgubiti: pozicije, primanja i ono najvažnije – slobodu!

Ured za informiranje Demokratske fronte

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija