Proteklog tjedna predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić zajedno je sa savjetnicima za gospodarstvo i financije Ivanom Mišković i Zdravko Markovom održao radni sastanak s  članom Uprave Livanjske zajednice Frankfurt, Petrom Ćosićem.

Zahvalivši na posjeti našoj županiji predsjednik Vlade naglasio je da je cilj rada i djelovanja Vlade otvaranje županije prema svima koji imaju želju ulagati/investirati na prostor županije kao i svima ostalima koji žele pomoći razvoju i ostanku na području Hercegbosanske županije.

Tom prilikom predsjednik Vlade predstavio je gostima osnivanje županijske Razvojne agencije i istaknuo potrebu uspostavljanja Odjela za dijasporu, kojem bi jedna od aktivnosti bila gospodarsko i kulturno povezivanje sa zajednicama iseljeništva.

Prema riječima Petra Ćosića Livanjska zajednica u Frankfurtu osnovana je prije godinu dana te je u proteklom razdoblju pružila humanitarnu pomoć za vrijeme poplava, a pomogli su pojedince te Crveni križ i dječje vrtiće.

Predsjednik Livanjske zajednice zahvalio je na gostoprimstvu te izrazio zadovoljstvo iznesenim idejama i projektima te naglasio potrebu uspostavljanja dijaloga Vlade i svih županijskih institucija sa iseljeništvom radi mogućih gospodarskih ulaganja u županiju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok