Inspektori MUP-a Hercegbosanske županije otkrili su identitete trojice osumnjičenih članova lokalne bande koja je izvršila krvavu oružanu pljačku banke u Drvaru u kojoj je teško ranjen policajac, neslužbeno doznaje Pogled.ba.

No sva trojica su trenutačno u bijegu i za njima bi uskoro trebala biti raspisana međunarodna tjeralica. Jedan od njih im je i od ranije poznat, a bio je i osuđivan.

On je, kako se sumnja, i predvodio skupinu te po život opasno ranio policajca. Trenutačno se, naime, nalazi u Srbiji, čije također ima državljanstvo. I ostala dvojica su, kako se sumnja, s plijenom pobjegli iz BiH. Više pojedinosti se nije moglo dobiti u cilju istrage.

– Ma, sve su pokupili. Ispraznili sef, bankomat i blagajnu s pulta. Prema posljednjoj računici, oteli su gotovo 400.000 maraka. Odmah po otvaranju, dok ih jedan čekao vani, dvojica očito vještih pljačkaških profesionalaca s potkapa i crnim gumenim maskama na glavama razbila su staklo i vrata, razoružali zaštitara i od jedne od ukupno tri službenice, koje su ležale na podu, tražili da im otključa šifirane blokade.... Iako se radilo o minutama, za napadnute je sve to trajalo čitavu vječnost. Pri tom oružanom prepadu s dugim cijevima, doživjeli su veliki strah, a jedan je i kundakom puške udario po vratu i plećima nesretnu službenicu. Prethodno su prekinuli alarm i radili kao po točno isplaniranim uputama- ispričali su za Pogled.ba srodnici žrtava ove spektakularne krvave pljačke koja se dogodila oko 7.30 sati u poslovnici Intesa SanPaolo banke u Titovoj ulici usred Drvara.

U razmijeni rafalne vatre, pri bijegu su u kralježnicu teško ranili policajca Žarka Bošnjaka (49), djelatnika PP Drvar, pa ubrzo na prijevoju Oštrelj zapali tjedan dana ranije u Livnu ukradenog audija A4, splitskih oznaka, i drugim vozilom pobjegli prema manjem entitetu preko Petrovca . Unatoč blokadi čitavog područja, kao i podizanju specijalaca iz Livna i Banje Luke, te helikopterima i graničarima, razbojnici su uspjeli ‘nestali’ s bogatim plijenom.

Inače, kako smo pisali, prije manje od mjesec dana u istoj ulici u Drvaru, gdje se nalazi i policijska zgrada, zapaljeno je vozilo jedinoj tamošnjoj policajki Dragani K., a piroman i njegovi motivi još nisu otkriveni. Istraga traje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok