Suditi će mu se za nasilničko ponašanje, a o krivnji će se izjasniti u 10 sati pred sutkinjom Karmelom Lemo, saznaje Dnevni list.

Pravosudni organi Herceg-bosanske županije munjevitom brzinom optužili su mladog Franju Krištu koji je koncem ožujka bacio par omanjih kamenja u dvorište Borjane Krišto.

I dok predmeti teški milijune godinama kupe prašinu na ladicama, u predmetu Krišto protiv Krište reagiralo se jako brzo.

Nepunih mjesec dana nakon incidenta podigli su i potvrdili optužnicu, te ročište o izjašnjenju krivnje zakazali pred Općinskim sudom u Livnu za 18. svibnja.

Mladi Krišto kamenja na Borjanu je bacio 27. ožujka, optužnica protiv njega je potvrđena već 24. travnja.

Suditi će mu se za nasilničko ponašanje, a o krivnji će se izjasniti u 10 sati pred sutkinjom Karmelom Lemo, saznaje Dnevni list.

Frano Krišto danas žali što je baš na ovaj način izrazio svoj revolt. Tvrdi da ju nijedan nije pogodio, te da mu nije ni bila namjera pogoditi je ili ozlijediti.

Govorio je za medije i o motivima. Dijete je hrvatskog branitelja, za kojega u BiH nije bilo posla, te je trbuhom za kruhom otišao u Njemačku.

„Otac je hrvatski branitelj, kojeg su godinama zavlačili za posao, te je bio prisiljen raditi u Hrvatskoj i Njemačkoj kako bi prehranio obitelj. Naposljetku su za njim otišli majka i dva brata, a sestra i ja smo ostali radi školovanja i akademskih obaveza“, ispričao je našem listu nedavno taj mladić  koji je i sam trenutačno nezaposlen i radi honorarne poslove.

Izjavio je i da je njegova majka, prije nego što je otišla iz BiH, bila prijavljena za posao, koji je dobila Borjanina sestra…, a da su natpisi o novcima koje je dobivala udruga Borjanine nevjeste samo prelili za njega punu čašu.

MUP HBŽ evidentirao je da su pred Borjaninom kućom nađena dva omanja kamena, a da su dva bila van dvorišta. Međutim Krišto tvrdi da su bila sveukupno dva manja kamena, od kojih je jedan ostao van dvorišta, a za drugi nije siguran je li uopće i upao u dvorište u kojem je bila Borjana. Piše Dnevni list.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok