Požuda, akcija brazilske policije koja je trajala osam dana, kulminirala je u ponedjeljak ujutro uhićenjem petero osoba koje se dovode u vezu s jezivim masakrom Hrvata Ante Stanića (57) i Šveđanina Faika Nekića (78), obojice podrijetlom iz BiH, u kućici na plaži u brazilskoj državi Rio Grande do Norte, javlja Jutarnji.hr.

Mučke ubojice - Luiz Fernando do Nascimento (31), Fábio Henrique (21), Silveira Mendonça, Renato Sousa Celino i Brena Geovana Fernandes (18) - svoje su žrtve 7. ožujka navečer mučili puna tri sata ne bi li, prema saznanjima što su ih imali, ukrali 100.000 dolara u jastučnici u ormaru. Navodno je u igri bila još jedna osoba za kojom se traga.

Od njih petero, četvero je priznalo zločin. Fabio i Renato stari su policijski znanci, evidentirani zbog oružja. Osamnaestogodišnja Ariane Sousa, 18-godišnja prostitutka, dojavila je banditima korisne informacije o možebitnoj gotovini.

Često je bila kod Stanića i Nekića, ali kako Stanić nije dobro govorio portugalski, moguća je greška u komunikaciji jer novca, zapravo, nije bilo.

Idejni začetnik ubojitog plana bio je Luis Fernando koji je Ariani rekao da ostavi otvoren prozor i žrtve opije i izmori seksualnim užicima. Tako je i bilo pa ni jedan ni drugi nisu ništa naslućivali.

Pljačkaši mučitelji ukrali su im košulje hrvatskih modnih dizajnera, obiteljsku zlatninu, plazma televizor, pumpu za vodu za hidromasažnu kadu, mobitele i novčanike te se odvezli autom koji je Stanić unajmio u rent-a-car agenciji.

Tragovi borbe koji ukazuju na bandu pronađeni su pod noktima ubijenih muškaraca.

Stanić i Nekić u Brazil su kao turisti ušli 14. siječnja, a za razliku od Stanića koji Brazil intenzivno, barem jednom godišnje, posjećuje od 2007., Nekiću je to bilo drugi put u životu.

Stravičnom činu prethodilo je intenzivno partijanje. U Stanićevoj kući iz dana u dan redale su se žene svih profila i dobi, a tako je bilo i večer prije pokolja.

'Gdje je novac, bagro? Ubit ćemo vas, protuhe. Govorite!'

Gdje je novac, bagro? Govorite! Ubit ćemo vas, balkanske protuhe! - izvikivali su članovi bande dok su ih tukli i vezali im ruke i noge.

Vidjevši da njihova tortura ne daje rezultate jer priča o novcu nije bila istinita, Staniću i Nekiću su stavili plastične vrećice na glave kako bi se što prije ugušili.

Staniću je oko vrata, osim vrećice, bio svezan i konop, a u usta su mu ubojice ugurale čarapu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok